...

Pravila privatnosti

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja internet stranice obrta za nutricionizam, nutricionizam.hr na Internet adresi nutricionizam.hr. Web stranicu nutricionizam.hr pokrenuo je i uređuje nutricionizam.hr, obrt za nutricionizam (dalje u tekstu: nutricionizam.hr).

Molimo vas da pažljivo pročitate uvjete korištenja prije pristupanja korištenju internet stranice nutricionizam.hr. Korištenjem web stranice smatra se da ste se u cijelosti upoznali s ovim Uvjetima, da su vam jasni te da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web stranici i ne koristite njezine sadržaje.

Nutricionizam.hr zadržava pravo izmjene i obnavljanja ovih uvjeta, kao i izgled te izmjenu sadržaja bilo kada i bez obrazloženja. Vaše opetovano korištenje ove web stranice znači da prihvaćate te izmjene.

Pregledavanje sadržaja na ovoj Internet adresi moguće je samo u osobne svrhe. Zabranjeno je javno prikazivanje, preuzimanje, umnožavanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje te svaka druga vrsta uporabe dijela ili cjelovitog sadržaja ove stranice, bez izričitog pismenog dopuštenja nutricionizam.hr. Ako je takvo dopuštenje izdano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo te prava trećih osoba.

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća rizike koji nastaju iz korištenja ovih web stranica te prihvaća koristiti sadržaj ovih web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Nutricionizam.hr se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je povezana na bilo koji način za korištenje ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Internet stranice nutricionizam.hr sadrže linkove koji vode na stranice trećih lica na koje nemamo nikakav utjecaj. Nutricionizam.hr ne odgovara za sadržaje objavljene na tim Internet stranicama niti za negativne posljedice koje bi mogle proizaći iz uporabe drugih Internet stranica.

Korisnici koji pristaju na komunikaciju putem e-pošte, primaju nutricionizam.hr newsletter. U svakom trenutku je moguće odjaviti se s liste primatelja na dnu primljenog newslettera. Podaci korisnika ne koriste se u druge svrhe.

Web stranica nutricionizam.hr nije zamjena za savjet nutricionista ili liječnika. Sav sadržaj objavljen na nutricionizam.hr služi isključivo u informativne svrhe. Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje, zatražite profesionalni savjet liječnika i nutricionista.

Kolačići

Korištenjem stranice nutricionizam.hr prihvaćate kolačiće i druge analitičke alate kako bi nutricionizam.hr prikupio podatke o korištenju naših web stranica i kako bi se unaprijedilo vaše on-line korisničko iskustvo na našim internet stranicama.

Korisnik u svakom trenutku može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg internet preglednika. Nutricionizam.hr isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak kvalitete i/ili funkcionalnosti sadržaja naših internet stranica u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Kolačići su mala tekstualna datoteka koja se pri posjeti određenom mjestu pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj. Pomoću kolačića web mjesto pamti vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo pamćenjem vaših preferencija poboljšali vaše iskustvo na našim internet stranicama. Iskustvo na našim Internet stranicama biti će manje uslužno bez upotrebe kolačića.

Sesijski, odnosno privremeni kolačići brišu se nakon što korisnik zatvori svoj preglednik. Trajni kolačići spremaju se na korisnikov uređaj na određeno vrijeme.

Kolačići prve strane postavljeni su od strane poslužitelja domene koja je posjećena. Kolačići treće strane postavljeni su s domene različite od one koju je korisnik posjetio.

Kojim kolačićima se koristimo i u koje svrhe

Nutricionizam.hr prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke samo ako je ispunjena jedna od niže navedenih pretpostavki.

Na nutricionizam.hr stranicama upotrebljavamo sljedeće kolačiće:

  • Tehničke – kolačići koji pospješuju određene tehničke značajke kako bi osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Npr. radi pohranjivanja suglasnosti da ste upoznati s Uvjetima korištenja.
  • Funkcionalne – kolačići koji se koriste kako bi vam olakšali korištenje web stranica.
  • Analitičke – kolačići koji nam omogućuju analizu uporabe naših stranica koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj naših stranica.
  • Marketinške – kolačići koji nam omogućavaju da vam uputimo određene poruke. Npr. Ponudimo promotivne akcije s obzirom na vaše prethodno korisničko iskustvo i slično. Posebno ističemo da imate pravo spriječiti primanje marketinških kolačića na stranici https://www.networkadvertising.org/choices/if.

Treće strane poput oglašivačke mreže i davatelja vanjskih usluga mogu upotrebljavati kolačiće, web-pratilice ili slične tehnologije za prikupljanje podataka o vašem posjetu našim web stranicama. Informacije se upotrebljavaju kako bismo analizirali posjećenost naše web stranice. Nemamo kontrolu nad korištenjem tih kolačića trećih strana, a koji se reguliraju pravilima o privatnosti i/ili kolačićima trećih strana.

U nastavku su navedene treće strane kojima dopuštamo postavljanje kolačića ili drugih tehnologija na vaš uređaj.

Da bismo bolje razumjeli kako upotrebljavate našu platformu, radimo s različitim partnerima za analitiku. Dopuštamo partnerima za analitiku kao što su Facebook i Google Analytics da upotrebljavaju kolačiće i druge srodne tehnologije. Za više informacija o tome kako Google i Facebook upotrebljavaju vaše podatke posjetite sljedeće stranice:

https://www.google.com/policies/technologies/partner-sites/
https://www.facebook.com/about/privacy/update

Naši partneri za oglašavanje mogu upotrebljavati ciljane i oglašivačke kolačiće u svrhu prikazivanja oglasa za koje vjeruju da bi vam najvjerojatnije bili zanimljivi te za mjerenje učinkovitosti takvih oglasa na našoj platformi.

Informacije kako upravljati općim postavkama spremanja kolačića, odnosno kako odbiti, brisati ili blokirati kolačiće možete pronaći na poveznicama popularnih preglednika: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari. Možete isključiti i kolačiće treće strane iz usluga Google Analytics putem https://adssettings.google.com. Međutim, treba voditi računa da je moguće, ako zabranite kolačiće, da neki dijelovi web stranice ne mogu normalno funkcionirati ili im se ne može pristupiti.

Za više informacije o tome što su te kako odbiti kolačiće, možete saznati i na stranici allaboutcookies.org.

Za dodatne informacije ili ostvarivanje vaših prava obratite nam se na mail [email protected].

Prikupljanje i obrada podataka

Analiza prehrane

Osobni podaci prikupljeni putem forme analiza prehrane koriste se isključivo za izradu analize prehrane i slanje rezultata na e-mail adresu upisanu u prijavi od strane korisnika i ne koriste se za druge svrhe.

Davanjem privole za korištenje osobnih podatka prilikom prijave za izradu analize prehrane nutricionizam.hr dajete dozvolu za korištenje i pohranu osobnih podataka u svrhu izrade analize prehrane sve dok ne povučete privolu. Privolu možete bilo kada povući kontaktom na email [email protected] i zatražiti da uklonimo sve vaše osobne podatke iz naše baze.

Newsletter

Osobni podaci prikupljeni putem prijave za newsletter koriste se isključivo za dostavu newslettera na e-mail adresu upisanu u prijavi od strane korisnika i ne koriste se za druge svrhe. Prijava za dostavu newslettera nije uvjet za korištenje nutricionizam.hr usluga.

Davanjem privole za korištenje osobnih podatka prilikom prijave za marketinški newsletter nutricionizam.hr dajete dozvolu za korištenje i pohranu osobnih podataka u svrhu marketinške promidžbe sve dok ne povučete privolu, odnosno, odjavite se od primanja newslettera. Privolu možete bilo kada povući jednako lako kako ste je dali bez da navodite razlog i to klikom na link u marketinškom newsletteru ili alternativno kontaktom na email [email protected]